Rustweekend met uitstap naar Djenné

Zaterdag namen we de tijd om een bezoekje te brengen aan Djenné. Deze stad staat bekend voor zijn moskee en zijn open riolering (die bovendien beschermd is door de Unesco en minder stonk dan verwacht). Tijdens de rit van 2.5 uur door het Malinese landschap moesten we de Bani, de grootste zijtak van de Niger, oversteken met een overzetboot. Dit was een avontuurlijke operatie... Met gekruiste vingers zaten we allen in ons gammele busje dat enkele meters water moest doorkruisen voordat het de boot kon oprijden. Gelukkig slaagden we in ons opzet en zonder problemen staken we de Bani over. Op de terugweg hadden we minder geluk en kwamen we met ons busje vast te zitten in de modder. Na evacuatie van alle zieltjes hebben 6 sterke mannen ons busje terug het vaste land op geduwd en deden we een tweede poging om de boot op de rijden, die wel succesvol was.
Djenné is een stad omringd door water die is opgebouwd uit huisjes bestaande uit aarde, strooi en koeienuitwerpselen. Dit kan afbrokkelen dus wordt er om de zoveel tijd een nieuwe laag op de huisjes gelegd.
De dag dat wij Djenné hebben bezocht had het flink geregend waardoor de straten vergelijkbaar waren met modderbaden. Het grootste deel van ons bezoek hebben we met de auto gedaan en een kleiner deel te voet. We hebben twee lokale huisjes mogen bezoeken waarvan er ééntje recht tegenover de moskee stond. Toen we daar op het dakterras stonden hadden we een prachtig zicht over de moskee in zijn geheel en over een klein stuk van Djenné. Daarna keerden we terug richting Sévaré.
Later op de avond kwam een verpleger van het ziekenhuis ons ophalen aan het hotel voor een avondje dansen in Mali. Op de heenweg pikten we de gynaecoloog nog op en begaven we ons naar een lokaal restaurantje waar een bandje Malinese muziek speelde. Na een aantal veel te serieuze gesprekken over het werk besloten we om de échte Malinese discotheek uit te testen... Die bestond uit een schemerig zaaltje met hippe discolichtjes, laserstralen, stoffen vlammetjes, heel af en toe wat Europese muziek en veel ambiance! Dit was duidelijk de plaats waar de Malinese jongeren uithangen op zaterdagavond. Na enkele zweterige uurtjes shaken zijn we terug naar ons huisje gereden.

Groetjes van aan het zwembad

2 opmerkingen:

 1. Ola Maligangers!

  Heerlijke verhalen, schitterend wat jullie daar doen, echt waar. De Malinese jeugd zal nogal opgekeken hebben van al da diepenbeeks danstalent daar op de dansvloer tusse de moving-heads, blacklights en discobollen! We kunne misschien Regi opsturen vanuit België, die zal daar wel in de smaak valle en hier zijn we m toch beu ;)

  Doe zo verder en blijf vooral bloggen!

  Grts, Brokkie & Shté

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze kunnen het partyen dus in een ander continent ook niet laten ! Laat die Belgische heupkes maar eens shaken en (Brokkie) ook al is hij er dan nog niet: De handjes in de lucht Regi-gewijs ;) !

  Tot de volgende !

  (PS: slecht weer hier sinds 2 dagen, zonnetje komt er amper nog door en heel wat frisser, dus geniet van de warme oorden daar !)

  BeantwoordenVerwijderen