Eindelijk aan de slag in Nalou

Om 7 uur vertrekken we gepakt en geladen naar Nalou. We nemen nu het medisch materiaal mee dat we zelf hebben gekregen plus een verzorgingstafel en een bevallingstafel die we gekocht hebben met de opdrengst van onze actie " energie voor Nalou".

Met een paar uur vertraging komen we eindelijk tegen de middag aan.


Na een sobere maaltijd staat er al een rij van 16 patienten klaar om te worden onderzocht. Dus geen tijd om wat dan ook te organiseren.Zo gauw ze hun witte schort aan hebben gaan de studenten aan de slag, samen met onze jonge dokter Abdoul.

De eerste patient is de Imman van het dorp. Hij is 92 en voelt zich al een paar dagen niet goed.
Ik neem wat foto's van hun eerste consultatie en moet dan al vertrekken om voor de donker de piste te kunnen verlaten. Het is ondertusssen flink beginnen regenen. De langverwachte "bonne pluie" is er gekomen samen met ons. "Dieu merçi" mompelt iedereen. De opstart van de de medische hulppost gebeurt onder een goed gesternte!!! Een onvergetelijk moment voor iedereen .De regen heeft de piste tot één modderpoel herschapen.De terugreis is indrukwekkend. Dankzij onze prima chauffeur geraak ik veilig terug in Hotel Flandre. "Dieu merçi encore une fois "....

Marie Jeanne

2 opmerkingen:

  1. Goh wat kijk ik ernaar uit om de avonturen van Annelien te horen !

    Veel succes allemaal, we klinken hier op jullie met een Nalu !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja door jullie actie heb ik ondertussen een zware Nalu-verslaving ! De groene koffiebonen komen er langs achter alweer uit.
    Maar ik denk wel dat de centjes daar goed besteedt zullen worden. Doe het nog goed daar, zodat jullie hier thuis een welverdiende Rimpelrock mogen komen vieren. ;)

    BeantwoordenVerwijderen